RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

YouTube’a Arkansasta Dava Açıldı

YouTube’a Dava Açıldı




Arkansas Eyalet Başsavcılığı, YouTube’a karşı eyalet mahkemesinde bir dava açarak platformu eyaletteki ticari uygulamaları ve kamu yararı yasalarını ihlal etmekle suçladı. Başsavcılık, dilekçesinde YouTube’un kullanıcılar üzerinde bağımlılık yarattığını ve bu durumun eyaletin gençler için zihinsel sağlık ile diğer hizmetlere milyonlarca dolar harcamasına neden olduğunu belirtti.


Dava dilekçesinde, YouTube’un gençler üzerindeki olumsuz etkilerinin arttığına dikkat çekilerek, “Sonuç olarak, gençlerin zihinsel sağlık sorunları sosyal medyanın ve özellikle YouTube’un büyümesiyle uyumlu biçimde arttı” ifadesi kullanıldı. Bu durum, platformun içeriklerinin ve etkileşimlerinin gençler üzerindeki etkisini sorgulayan bir bakış açısı sunuyor.


Alphabet, davada yer alan iddiaları kesin bir dille reddetti. Eyalet, daha önce de TikTok ve Facebook’un ana şirketi Meta’ya karşı benzer suçlamalarla davalar açmıştı. Bu davalar, çocukların güvenliği ve kullanıcıların özel verilerinin korunması konularında tüketicileri yanıltma iddialarını içeriyordu ve halen eyalet mahkemesinde beklemekte.


http://dlvr.it/TDslc5
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024