RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Yom Kipur Kutsal Günü’nde Hamas Tarafından Tutulan Rehineler İçin Yüzlerce İsrailli Dua Etti

Yom Kipur’da, 7 Ekim 2022’de Hamas tarafından kaçırılan İsrailli rehine için dua etmek üzere, Yom Kipur’da ‘Rehineler Meydanı’ olarak bilinen Tel Aviv’in merkezinde yüzlerce insan toplandı.


Yom Kipur, Yahudi takvimindeki en kutsal gün olup, Yahudileri bir önceki yıl işledikleri günahlar için tövbe etmeye çağırır.


Kız kardeşi Carmel Gat, esaret altında öldürülen Shay Dickmann, bu düşüncelerin rehine krizini çözme konusunda bir harekete ilham vereceğini umduğunu söyledi.


“Bugün diyorum ki: özür dilediğinizi söylemeyin. Hala kurtarılabilecek diğer rehine hayatını kurtaracak bir anlaşma getirin. Carmel, 328 gün esaret altında hayatta kaldıktan sonra, tutsakları tarafından acımasızca öldürüldü. Bugün, böyle korkunç olaylardan kaçınmak için nasıl farklı hareket edebileceğimizi düşünme günü,” dedi.





Tel Aviv’deki dualarda, 11 Ekim 2024’te Hamas tarafından Gazze’de tutulan bazı İsrailli rehinelerin fotoğrafları









Hamas, 7 Ekim’deki saldırısında yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdü ve 250 kişiyi daha rehin aldı, bu durum Gazze’deki savaşı ateşledi.


Yaklaşık 100 rehine hala esaret altında bulunuyor, bunların üçte birinin öldüğü düşünülüyor, çünkü diğerlerinin çoğu Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında serbest bırakıldı.


Pek çok protestocu, Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetini rehinelerin serbest bırakılması için yeterince çaba göstermemekle suçluyor ve onun siyasi varlığını, tutsakların hayatlarından önce koymakla itham ediyor.


Gazze’deki savaşın Ekim ayında başlamasından bu yana, 42.000’den fazla Filistinli öldürüldü ancak Hamas tarafından yönetilen sağlık bakanlığı, sayımında savaşçıları ve sivilleri ayırt etmiyor.


http://dlvr.it/TFGMTc
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024