RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

YÖK’ten Üniversite Sistemi Değişikliği İddialarına Yanıt

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yer alan ‘Üniversite sistemi değişiyor’ başlıklı haberlerin doğruluk payının bulunmadığını ve bu yönde herhangi bir çalışmanın olmadığını duyurdu. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Bugün bazı medya organlarında yayınlanan ‘Üniversite sistemi değişiyor’ haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen sunumda; yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları detaylı bir şekilde ele alınmıştır.”


Toplantıda, ayrıca gelecek 30 yıl içinde dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek olası değişimlere dair değerlendirmeler yapıldığını belirten YÖK, Kurul Başkanı ve üyeleri tarafından yükseköğretim alanında geleceğe yönelik vizyonun şekillendirilmesine yönelik hazırlıklar ve projeler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar, toplantıya katılanlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.


YÖK, bu verimli toplantının önümüzdeki günlerde de devam ettirilmesi kararı alındığını ifade etti. YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda, üniversite sisteminde herhangi bir değişiklik öngörülmediği vurgulanarak, “YÖK’ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak gerçekleştirilen bu haberlere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz.” denildi.


http://dlvr.it/TF2xXZ
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024