RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Ukrayna’da Çatışmalar: Hava Saldırıları ve Sivil Kayıplar

Ukrayna’da Devam Eden Çatışmalar ve Son Gelişmeler




Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Luhansk bölgesinde bulunan Rovenki şehrinin eteklerindeki bir petrol deposuna yönelik başarılı bir saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Bu saldırının, Rus ordusunun akaryakıt ihtiyacını önemli ölçüde etkileyen bir operasyon olduğu vurgulandı.


Öte yandan, Ukrayna’nın Harkiv bölgesinde, yerel polis departmanının Telegram hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere göre, Rus ordusunun Kupyansk şehrine yönelik düzenlediği saldırıda 2 sivil hayatını kaybetmiş, 12 kişi ise yaralanmıştır.


Zaporijya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, Telegram kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Zaporijya’ya karşı düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin yaralandığını ve sivil altyapının hedef alındığını duyurdu.


Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise, başkent Kiev’e yönelik gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırılara karşı hava savunma sistemlerinin etkin bir şekilde çalıştığını bildirdi. Kliçko, kentte patlama seslerinin duyulduğunu ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.


Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine fırlattığı 28 insansız hava aracından (İHA) 24’ünün, hava savunma kuvvetlerince etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu durum, Ukrayna’nın hava savunma yeteneklerinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha ortaya koydu.


http://dlvr.it/TFGbbM
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024