RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Türkan Şoray’a KKTC’den Fahri Doktora Unvanı

Türkan Şoray’a Fahri Doktora Unvanı




Yeşilçam’ın emektar ve sevilen oyuncusu Türkan Şoray, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından “fahri doktora” unvanına layık görülecek. Bu anlamlı ödül, Şoray’ın Türk sinemasına yaptığı katkıların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


GAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “Yeşilçam’ın Sultanı” olarak bilinen Türkan Şoray’ın, üniversitenin davetlisi olarak KKTC’ye geleceği ve buradaki 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yer alacağı belirtilmiştir. 16 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan bu özel programda, ünlü sanatçıya “fahri doktora” unvanı takdim edileceği vurgulanmıştır.


Ayrıca, 17 Ekim tarihinde, başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın paylaştığı “Selvi Boylu Al Yazmalım” adlı filmin açık hava sinemasında gösterileceği duyurulmuştur. Bu etkinlikte Şoray’ın da yer alacağı, etkinliğin daha da anlamlı hale geleceği ifade edilmiştir.


Türkan Şoray’ın sinema kariyeri boyunca Türk halkının kalbinde özel bir yer edindiği ve bu tür ödüllerin, sanatçılarımızın değerlerini daha da artırdığı düşünülmektedir.


http://dlvr.it/TFDhpf
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024