RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Tayvan ve Çin Arasındaki Askeri Gerilim

Tayvan ve Çin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor




Tayvan lideri Lai Ching-te, “Tayvan’ın egemenliği, ada halkına aittir” şeklindeki vurgusu ile dikkat çeken bir konuşma yaptı. Bu açıklamanın hemen ardından Çin’den Tayvan’a yönelik ciddi bir gözdağı geldi. Çin, Tayvan çevresinde geniş çaplı askeri tatbikata başladı. Çinli yetkililer, tatbikatın başarıyla tamamlandığını duyururken, Tayvan yönetimi de Çin’in rekor düzeyde askeri uçak kullanıldığını bildirdi.


Tayvan yönetimi tarafından yapılan son açıklamada, “Çin, Tayvan çevresindeki savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı ve bu tür tatbikatların uyarı yapılmadan gerçekleştirilmesi, tüm bölge için büyük bir tehlike teşkil ediyor” ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Çin’in tatbikatlarının yalnızca Tayvan’ı değil, aynı zamanda uluslararası deniz hukuku ile hava ve deniz güvenliğini de etkilediğine dikkat çekildi.


Son 24 saate ilişkin raporlar, Tayvan çevresinde 153 askeri uçağın yanı sıra, Çin donanmasına ait 14 gemi ve sahil güvenlik ile farklı birimlere ait 12 “resmi” geminin tespit edildiğini ortaya koydu. Yayınlanan haritada, uçaklardan 28’inin Tayvan Boğazı’nın kritik orta çizgisini geçtiği gösterildi.


http://dlvr.it/TFMMpJ
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024