RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

North Carolina’da Helene Kasırgası Sonrası Durum Raporu

North Carolina’da Helene Kasırgası Sonrası Gelişmeler




North Carolina Valisi Roy Cooper, düzenlediği basın toplantısında, eyaleti yaklaşık üç hafta önce etkisi altına alan Helene Kasırgası’na dair önemli açıklamalarda bulundu. Cooper, yerel yetkililerle birlikte Ulusal Muhafızların arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Kasırganın ardından 92 kişinin hala kayıp olduğunu belirten Vali, bu sayının ilerleyen günlerde artabileceği konusunda uyarıda bulundu.


North Carolina’da Helene Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası’nın Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarını 26 Eylül’de saatte yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğunu açıkladı. Kasırga, kısa süre içerisinde Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee gibi eyaletleri de olumsuz etkisi altına aldı.


Kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida’da 1,2 milyonu aşkın, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon ve North Carolina’da ise 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve North Carolina’da “afet durumu” ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenen vatandaşlar için “federal yardım” talimatı vermişti.


Helene Kasırgası’nın neden olduğu afetlerde toplamda 230’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu trajik olay, bölgede yaşayanların yaşamını derinden etkileyen bir felaket olarak kayıtlara geçti.


http://dlvr.it/TFPCZk
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024