RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Neçirvan Barzani’nin Oy Kullanma ve Seçim Açıklamaları

Neçirvan Barzani Oyunu Kullandı ve Açıklamalarda Bulundu




Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 6. dönem milletvekili seçimleri için Erbil‘de oyunu kullanan Neçirvan Barzani, seçim sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Barzani, seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini dileyerek, tüm seçmenlerin oylarını kullanmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, seçimlerin ardından tüm siyasi tarafların yeni hükümetin kurulması sürecinde aktif bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirtti.


Barzani, 16 Ekim Çarşamba günü Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile yaptığı görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret sırasında IKBY ve Irak’ın Türkiye ile olan ilişkilerinin geliştirilmesi, ekonomik işbirlikleri, güvenlik meseleleri ve bölgedeki gelişmeler üzerine kapsamlı bir tartışma yapıldığını ifade etti. Barzani, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye ile ilişkilerimiz her zaman çok güçlü olmuştur.” şeklinde konuştu.


Neçirvan Barzani Kimdir?




Neçirvan Barzani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi‘nin (IKBY) önde gelen siyasi figürlerinden biri olarak tanınmaktadır. 21 Mayıs 2019’dan bu yana IKBY Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) içerisinde kıdemli bir üye olarak aktif rol oynamaktadır. Neçirvan Barzani, eski IKBY Başkanı Mesud Barzani‘nin yeğenidir ve bu bağlamda ailevi bir mirasın da taşıyıcısıdır. 2006-2009 ve 2012-2019 yılları arasında IKBY Başbakanı olarak görev yapmış, bölgedeki siyasi dinamiklerin şekillenmesinde önemli bir etkisi olmuştur.


http://dlvr.it/TFXJ7r
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024