RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Letonya Başbakanı Evika Silina’nın Ortak Basın Toplantısı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Letonya Başbakanı Evika Silina Ortak Basın Toplantısı




Brüksel’deki resmi konutunda Letonya Başbakanı Evika Silina ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, önemli değerlendirmelerde bulundu. İki lider, Letonya ile NATO arasındaki ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşını masaya yatırdı. Rutte, “Rusya doğuda ilerlemeye devam ediyor, fakat bu durum onlara büyük maliyetler getiriyor. Kış mevsimi yaklaşırken Ukrayna’nın kritik enerji altyapısına aralıksız saldırılar düzenliyor,” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Washington Zirvesi’nde verdiğimiz taahhütleri yerine getirme sorumluluğumuz var,” diyerek Letonya’nın Ukrayna askerlerine sağladığı askeri eğitim ve dron tedarikindeki liderliğini vurguladı.


Rutte, Letonya’nın zırhlı personel araçları da dahil olmak üzere yeni askeri yardım paketi duyurusunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Alman istihbaratının 2030 yılına kadar Rusya’nın NATO’ya saldırabileceği yönündeki uyarılarına da yanıt veren Rutte, “Bu konuda net olacağım. NATO, hem şu anda hem de gelecekte bize saldırmaya çalışan her düşmanla yüzleşmeye hazırdır. Savunma alanında büyük yatırımlar yapıyoruz,” dedi.


Rutte, ayrıca Putin’in Ukrayna’da istediğini elde etmesini engellemeye çalıştıklarını belirterek, “Ukrayna’nın başarılı olmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. NATO topraklarının her karışını savunacağımız kesin. Bunun için gerekirse her türlü önlemi alacağız,” ifadelerini kullandı.


NATO’nun Ukrayna’daki stratejisi hakkında daha fazla bilgi veren Rutte, “Putin’in Ukrayna’da istediğini elde etmesine izin vermeyeceğiz. Bu, kabul edilemez bir durum. 2022, 2023, 2024 yıllarında başka bir ülkeyi işgal edemezsiniz. Sömürgecilik dönemi geride kaldı,” diyerek uluslararası normların önemine dikkat çekti. Ayrıca, “Eğer bir gün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile görüşmelere karar verirse, bunu güçlü bir konumda yapacak,” dedi.


Letonya Başbakanı Evika Silina ise, ülkesinin savunmaya gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3’ünden fazlasını ayırdığını belirtti. Silina, “İç ve dış tehditlere karşı güvenlik, Letonya’da 2025’te devlet bütçesinin en önemli önceliği olacak. Ulusal ordumuzun kapasitesini güçlendirmeye devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, güçlü bir bölgesel iş birliğine sahip olduklarını ve Baltık savunma hattını inşa ettiklerini vurguladı.


Silina, “Rusya ve Belarus’tan gelen tehditlere yanıt vermeye devam edeceğiz,” diyerek, “NATO ülkesi olarak Ukrayna’ya her zaman destek verdik, onlara ihtiyaç duydukları yardımları sağlıyoruz. Putin’in bu savaşı kazanmasına izin vermeyeceğiz. Savaşın nasıl sona ereceğine Ukrayna karar verecek,” şeklinde sözlerini tamamladı.


http://dlvr.it/TFPFxf
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024