RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Muğla’da Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Protokolü İmzalandı

Muğla’da sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Valiliği arasında önemli bir protokol imzalandı. ‘Anneleri aşılat, buzağını yaşat’ adı verilen bu protokol, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz tarafından hayata geçirildi.


Protokol çerçevesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek 10 bin doz aşı, iki doz uygulama şeklinde 5 bin büyükbaş hayvana yapılacak. Aşılama işlemi, Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimleri eşliğinde gerçekleştirilecek. Projede, buzağıların anneleri gebelik döneminde 2 doz E.coli-Rota-Corona üçlü karma aşısı ile aşılanacak, doğan buzağıların kolostrum yoluyla antikorları alması sağlanacak ve böylece buzağıların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hedefleniyor.


KAHRAMAN: GÜZEL ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK


Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, “Bugün önemli bir protokol imzalamak için buradayız. Bu protokolün ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak daha birçok güzel çalışmaya imza atacağız. Muğla Büyükşehir Belediyemize ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


YILMAZ: BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ


Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Dairesi Başkanlığı ile Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında bu protokolü imzalamak için bir araya geldik. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konularında üreticimizin her zaman yanında olduğumuzu vurgulamak isterim. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte, Muğla’nın mücavir alanlarında 10 bin aşı ile üreticilerimizi destekleyeceğiz. Proje kapsamında yaklaşık 2,5 Milyon TL civarında bir bütçe ile aşılarımızı temin edeceğiz ve aşılama çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız. Ayrıca, üreticilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim organizasyonları düzenleyeceğiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Dairesi Başkanlığımız ve Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için çalışmalarına devam edecektir” ifadelerini kullandı.


http://dlvr.it/TFDrcP
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024