RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

KYK Burs Başvuruları 2024-2025 Dönemi İçin Başladı

KYK Burs Başvuruları Başladı!







Üniversite, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en önemli finansal destek kaynaklarından biri olan KYK bursları için başvurular bugün itibarıyla başladı. Her yıl belirli tarihlerde gerçekleştirilen bu başvurular, 2024 – 2025 eğitim dönemi için de merakla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs başvurularının başladığını duyurarak öğrencilere önemli bir bilgi aktardı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başladı? KYK burs ücreti ne kadar? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…


KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLADI?


KYK burs başvuruları 8 Ekim tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi ise 13 Ekim saat 23:59 olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında başvurularınızı yapmayı unutmayın!


2024 – 2025 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?


2024-2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz resmi olarak açıklanmamıştır. Ancak, önceki yıllarda yapılan güncellemelerle birlikte, KYK burs ücretleri lisans öğrencileri için 1250 TL’den 2000 TL’ye, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL’den 4000 TL’ye ve doktora öğrencileri için 3750 TL’den 6000 TL’ye yükseltilmiştir. Bu artışlar, öğrencilerin finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.


KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


KYK burs ve kredi başvuruları, 13 Ekim Pazar günü saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin, PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alması veya alternatif giriş yöntemlerinden birini (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) kullanmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrencilerin sunmuş olduğu ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacaktır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, mevzuata uygun olan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecektir. Ancak, başvuru sırasında yanlış bilgi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.


http://dlvr.it/TF6J3l
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024