RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kuzey Kore’nin Askeri Provokasyonları ve Güney Kore’nin Tepkisi

Kuzey Kore’nin Askeri Faaliyetleri Hakkında Açıklamalar




Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon, günlük basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Lee, Kuzey Kore’nin ülkenin kuzeyinde yer alan ve uzun zamandır kullanılmayan “Koreler arası” yolların çevresine monitörler döşediğini belirtti. Bu durumun, Kuzey Kore’nin yolları “patlatmaya hazırlandığını gösteren” bazı faaliyetler yürüttüğüne dair endişeleri artırdığını ifade etti. Lee, olası bir patlamanın “en erken bugün gerçekleşebileceği” ihtimalini de dile getirdi.


Ayrıca, Lee, Kuzey Kore’nin bir uzay roketi fırlatma testi gerçekleştirme olasılığının bulunduğunu belirterek, Pyongyang yönetiminin Seul yönetimi üzerinde “baskısını artırmak amacıyla küçük provokasyonlara” başvurabileceğini kaydetti. Bu bağlamda, Kuzey Kore Halk Ordusu tarafından yapılan bir açıklamada, “birincil düşman devlet” olarak tanımlanan Güney Kore ile aralarındaki kara ve demir yolu bağlantılarının kesileceği duyuruldu. Açıklamada, “Ordumuzun sınırı kalıcı olarak kesmesi ve kapatması, mevcut durumda savaşı önlemeye ve ülkenin güvenliğini sağlamaya yönelik bir öz savunma tedbiridir” ifadesine yer verildi.


Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore’nin bu kararını “şiddetle” kınadığını açıkladı. Ayrıca, önceki gün Kuzey Kore, güney sınırındaki topçu birliklerine, Güney Kore’den gelebilecek insansız hava araçlarına (İHA) ateş emri verdiğini bildirdi. İki ülke arasında son zamanlarda “çöp balonu” ve “İHA” gerilimlerinin tırmanması dikkat çekiyor.


http://dlvr.it/TFKCCZ
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024