RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kuzey Kore’de İnsan Hakları Durumu Üzerine Üçlü Toplantı

Kuzey Kore’deki İnsan Hakları Durumu Üzerine Üçlü Toplantı





Washington’da gerçekleştirilen “üçlü toplantı”ya dair ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan önemli bir yazılı açıklama yapıldı. Bu açıklamada, “Kuzey Kore’deki insan hakları durumunun giderek kötüleştiği bu günlerde, ABD, Güney Kore ve Japonya hükümetleri, uluslararası toplumu Kuzey Kore’deki insan hakları meselelerine yaklaşımını değiştirerek, ihlal ve suiistimalleri izlemekten hesap verebilirliği teşvik etmeye çağırmaktadır” ifadesine yer verildi.




Açıklamada, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın Kuzey Kore’de insan hakları ile halkın refahını destekleme konusundaki kararlılıkları vurgulandı. Bu bağlamda, “Bu hedefe ulaşırken, Kuzey Kore’de bağımsız bilgiye erişimi artırmaya yönelik ortak çabalarımızı büyütmeyi ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olanların hesap verebilirliğini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” denildi.




Bunun yanı sıra, açıklamada Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerine dair küresel farkındalığı artırmak için Kuzey Koreli kaçakların ve mültecilerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Bu sayede, bu insan hakları sorunlarının bir an önce çözülmesi için gerekli adımların atılacağı ifade edildi.


http://dlvr.it/TFVptz
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024