RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kilisede Reform Talepleri ve Sinod Oturumları

Katolik Kilisesi’nin geleceğini şekillendirecek önemli konuların ele alınacağı Sinod oturumlarının açılışı, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un yönettiği anlamlı bir ayinle gerçekleştirildi. Bu yılki Sinod, kadınların kilisedeki rolünün artırılması, piskopos olmayan kilise görevlilerinin yönetim süreçlerine dahil edilmesi gibi önemli reform taleplerinin tartışılmasına sahne olacak.


Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış ayininde, Papa Franciscus, daha mütevazı ve Sinod’a özgü bir kiliseye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Katılımcılardan, kendi kişisel gündemlerini bu oturumlara dayatmamalarını da isteyen Papa, dinleyicilere dikkatli ve açık fikirli bir yaklaşım sergilemeleri çağrısında bulundu.


Bu yılki Sinod, geçtiğimiz yıl Papa’nın tanıdığı hakla oy kullanma imkanı bulan kadınların, yine oy verme hakkını elde edeceği bir platform sunuyor. Yaklaşık 60 kadın katılımcının bu yıl oy kullanacağı belirtiliyor. Sinod oturumları, toplamda 368 delegenin katılımıyla 27 Ekim’e kadar devam edecek.


Ayrıca, Vatikan’da Sinod’un açılışı esnasında, bir grup kadın aktivistin Kutsal Melek Kalesi önünde, kadınların kilisede ayin yönetme ve aktif roller üstlenebilmesi için bir protesto eylemi gerçekleştirdiği bildirildi. Bu tür eylemler, kadınların kilisedeki temsillerinin artırılması yönündeki talep ve beklentileri yansıtıyor.


http://dlvr.it/TDxX2t
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024