RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Karşıyaka Belediyesi’nden Sürdürülebilir Tarım Projesi

Karşıyaka Belediyesi’nden Sürdürülebilir Tarım Adımı




Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bulunan seradaki yenileme çalışmalarını başarıyla tamamladı. Bu kapsamda, seranın daha önce meydana gelen fırtına nedeniyle zarar gören çatısı onarıldı. Çatı örtüsü ve üretim tavaları yenilenerek, seranın üretim yapmaya hazır hale gelmesi sağlandı. İlçenin dört bir yanındaki park ve bahçeleri süsleyen mevsimlik çiçekler, artık bu serada üretilmeye başlanacak.


Serada sarı papatya, lavanta, gaura, ardıç ve lavantin gibi çalı bitkileri, park ve bahçe alanlarında bulunan mevcut bitkilerden ‘çelik’ yöntemi kullanılarak çoğaltılacak. Bu yöntemle, alanlardan alınan çelikler, serada bulunan üretim tavalarında köklendirilerek, dikilmesi için uygun hale getirilecek. Ardından, bu bitkiler ilçe genelindeki yeşil alanlarda toprakla buluşturulacak. Bu yaklaşım sayesinde, hem daha sürdürülebilir hem de maliyet açısından daha verimli hizmetler sunulması hedefleniyor.


“DAHA YEŞİL BİR GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ”


Serayı ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, çalışmalar hakkında bilgi alarak yerinde incelemelerde bulundu. Ünsal, “Doğaya olan bağlılığımızı artırırken, hem estetik hem de çevresel fayda sağlayacak adımlar atıyoruz. Yeni seramızla birlikte, yeşil alanlarımızı daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Karşıyakalılara doğayla iç içe bir yaşam sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Daha sürdürülebilir, daha yeşil bir geleceği hep birlikte kuracağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.


http://dlvr.it/TFKSHf
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024