RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları ve Uluslararası Ateşkes Çağrıları

İsrail’in Lübnan’a Yönelik Saldırıları ve Ateşkes Çağrıları




Son günlerde İsrail, Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ederken, uluslararası arenada ateşkes çağrıları da artış göstermiştir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu bağlamda Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile önemli bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede Macron, “Lübnan’da derhal ateşkes uygulanmalı” diyerek, çatışmaların durdurulması gerektiğinin altını çizmiştir. Özellikle Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini vurgulamıştır.


Öte yandan, İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri, Hizbullah ve İran tarafından gerçekleştirilebilecek olası saldırılara karşı İsrail topraklarında THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) Anti-Balistik Füze Sistemi’ni konuşlandırmayı planlamaktadır. Bu gelişmiş füze savunma sistemi, İsrail topraklarında Amerikan askerleri tarafından kontrol edilecektir.


Bu süreçte uluslararası toplum, bölgedeki gerginliğin daha da artmaması için çaba sarf etmekte ve diplomatik yollarla bu çatışmaların sona ermesini ummaktadır. Ancak, taraflar arasındaki gerilimlerin yüksek olması, barışçıl bir çözüm sağlanmasını zorlaştırmaktadır.


http://dlvr.it/TFHj11
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024