RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail Ordu’sunun Hizbullah’a Yönelik Saldırıları ve Sonuçları

İsrail Ordu’sundan Hizbullah’a Yönelik Saldırılar




İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut’un güneyinde Hizbullah’a ait bir silah deposunu hedef aldıklarını iddia etti. Bu saldırılar, Adraee’nin Beyrut’un güneyindeki bazı bölgeleri Hizbullah’a ait olduğu gerekçesiyle vurma tehdidinde bulunmasının ardından gerçekleşti. İsrail, 10 Ekim tarihinden bu yana Beyrut’a yönelik herhangi bir saldırı düzenlememişti.


İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile devam eden kontrollü çatışmalar çerçevesinde, 23 Eylül tarihinde Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da artırırken, sivil kayıpların da artmasına neden oldu.


Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 350 kişi hayatını kaybetti; ayrıca 10 bin 906 kişi de yaralandı. Bu rakamlar, bölgedeki insani durumu daha da kritik hale getiriyor.


http://dlvr.it/TFP282
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024