RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail Ordusu Hizbullah’a Hava Saldırılarını Artırdı

İsrail Ordusunun Hizbullah’a Yönelik Saldırıları Artıyor




İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a karşı gerçekleştirdiği saldırıları önemli ölçüde artırmış durumda. Dün, İsrail savaş uçakları tarafından Lübnan’ın güneyindeki Bint Jbeil bölgesine düzenlenen hava saldırısında, Hizbullah’ın üst düzey bir komutan yardımcısının hayatını kaybettiği bildirildi.


İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), hedef alınan kişinin Nasır Abdülaziz Raşid olduğunu ve bu kişinin Lübnan’ın güneyindeki çeşitli kasabalardan İsrail’e roket saldırıları düzenlenmesinden sorumlu olduğunu belirtti.


Yapılan açıklamaya göre, IDF son 24 saat içerisinde, İsrail’in kuzeyine fırlatılmak üzere hazırlanmış bir Kornet tanksavar füze rampası da dahil olmak üzere birçok askeri silahı tespit edip imha etmiştir. Bu operasyonlar, İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürdüğü yoğun bir mücadele sürecinin parçası olarak değerlendirilmektedir.



* İsrail savaş uçakları, Bint Jbeil bölgesini hedef aldı.

* Nasır Abdülaziz Raşid’in öldüğü bildirildi.

* Raşid, roket saldırılarından sorumlu tutuluyor.

* IDF, çok sayıda silahı tespit ve imha etti.


http://dlvr.it/TFVt6b
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024