RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İran Savunma Bakanı Nasırzade’den THAAD Açıklamaları

İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade’nin Açıklamaları




İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade, başkent Tahran’da düzenlenen kabine toplantısının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda, ABD’nin İsrail’e yönelik olarak THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) savunma sistemlerini konuşlandırma kararına değindi.


Nasırzade, söz konusu sistemlerin daha önce de İsrail topraklarında bulunduğunu belirterek, “THAAD, balistik füzelere karşı geliştirilmiş bir savunma sistemidir; ancak bu yeni bir durum değil, daha önce de mevcuttu. Biz bu durumu psikolojik bir savaş bağlamında değerlendiriyoruz ve bu, özel bir tehdit olarak görülmemelidir.” ifadelerini kullandı.


ABD, son zamanlarda İran’dan gelebilecek olası balistik füze tehditlerine karşılık olarak THAAD bataryası ile birlikte İsrail’e askeri personel gönderdiğini duyurmuştu. Bu durum, bölgedeki gerginliği artırma potansiyeli taşıdığı gibi, uluslararası güvenlik dinamiklerini de etkileyebilir.


http://dlvr.it/TFPNSz
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024