RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’in Lübnan’a Yönelik Saldırılara Tepki

İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Açıklama




İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsrail’in Lübnan’daki sağlık tesislerine ve destek personeline yönelik saldırılar hakkında gelen haberler son derece rahatsız edici.” ifadelerini kullandı. Lammy, tüm taraflara uluslararası insancıl hukuka saygı göstermeleri çağrısında bulunarak, “Hedefimiz, her iki taraf için de acil bir ateşkes sağlamak ve böylece hem İsrailli hem de Lübnanlı sivillerin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesini temin etmektir.” değerlendirmesini yaptı.


Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail’in Şehit Salah Gandur Hastanesi kampüsü ve çevresine 4 top mermisi ile saldırdığını bildirdi. Hastane yönetimi, yapılan saldırı sonucunda çoğu ağır olmak üzere 9 sağlık personelinin yaralandığını açıkladı. Saldırının ardından hastane personelinin güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtildi.


http://dlvr.it/TF2kWK
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024