RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İnciraltı Planlarının İptali Üzerine CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun Değerlendirmesi

İnciraltı Planlarının İptali Üzerine Değerlendirme




CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarını iptal eden kararını değerlendirdi. Bu kararı, “Hak; hem tüm İzmir halkının çıkarları hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin duyarlılığı ve haklı gerekçeleri açısından yerini bulmuştur” şeklinde yorumlayan Nalbantoğlu, “Genel kamu çıkarlarına, doğanın korunmasına, bilim ve hukuka aykırı olan hiçbir uygulama hayata geçirilemez. Yıllardır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin göz ardı edildiği ve ‘betonlaşma projesi’ olarak dayatılan İnciraltı planlarının iptali; belediyemizin ısrarla, kararlılıkla sürdürdüğü ‘kent ve halk için hak arayışının’ bir sonucudur. Şimdi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil olduğu bir uzlaşı ile üretim süreci kaçınılmaz hale gelmiştir.” dedi.


“Artık Yok Sayamazlar”


İnciraltı planlarına dair sürecin başından itibaren tek taraflı ve dayatmacı bir tutumla yürütüldüğünü vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir kentin planlamasının belirli ilke ve esasları, yasal zeminleri mevcuttur. Kent planlamalarının yürütme ve uygulamasında Büyükşehir Belediyesinin görüşleri ve planlama önerileri dikkate alınmak zorundadır. Çünkü bir kentin ihtiyaçlarını, kentsel altyapısını ve doğal, kültürel, tarihi dokusunu en iyi bilen ve herkesi mutlu edecek en doğru planlamayı yapabilecek olan yerel idaredir. ‘Biz yaptık, oldu. Biz yapar, geçeriz.’ yaklaşımı işte böyle geri teper; adaletin terazisinden işte böyle geri döner. İnciraltı planlarının iptalinin çok haklı gerekçeleri bulunmaktadır. Ortada, isyan edilecek veya kükreyecek bir durum yok. İktidarın İzmir’deki temsilcilerini, sağduyuya ve İzmir için ortak akılla üretmeye davet ediyorum. Bundan sonraki adımlar için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay da iyi niyetli ve yapıcı bir tutum ortaya koydu; ‘biz hazırız’ dedi. Ortak akıldan daha üstün bir akıl, ortak çıkardan daha üstün bir çıkar göstersinler. Yok! Öyleyse, bu süreç uzlaşı içinde ve en hızlı şekilde yürütülmelidir.”


“Biz, ‘İstemezükçü’ Değiliz; Onlar, ‘Biz Yaptık Olducu”


Daha önce, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında bölgeye ilişkin plan taslaklarının bakanlığa gönderildiğini ve bu süreçte herhangi bir sonuç alınamadığını ifade eden Nalbantoğlu, iptal kararındaki bilirkişi raporuna dayanan gerekçelere de dikkat çekti. Nalbantoğlu, “İnciraltı, İzmir’in nefes borusu ve yaşam kaynağıdır. Bakanlık, belediyemizin önerdiği yeşil alanları yarı yarıya düşürmüş; turizm, ticaret ve konut kullanımındaki inşaat alanlarını ise iki katına çıkarmıştır. Bölge ve kent içi ulaşımını yok sayarak kısa vadede kriz yaratacak; kamusal alanlar için sürdürülebilir olmayan bir planlama yapmışlardı. İzmir Körfez Projesi’nin bir bölümü plana dahil edilmişti ve ne doğal denge ne de yeşil koridorlar dikkate alınmıştı. Buradan ne çıkacağını herkes biliyor. Rant çıkacak, belli kesimleri mutlu edecek bir tablo ortaya çıkacaktı. Bize ‘istemezükçü’ diyorlar ama; asıl onlar ‘biz yaptık olducu’. Bu şekilde devam edemez. İzmir’in geleceği ve kamu yararı yok sayılamaz. Bunu önümüzde duran İnciraltı için de söylüyorum; Çeşme projesi için de, Buca Cezaevi için de…” ifadelerini kullandı.


http://dlvr.it/TFYpM1
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024