RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayeti: Kadın Cinayetlerine Tepkiler Büyüyor

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Cinayeti Türkiye’yi Yasa Boğdu




Geçtiğimiz günlerde Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, tüm Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğdu. Bu trajik olayın ardından birçok kadın, artan kadın cinayetlerine karşı seslerini yükselterek çeşitli eylemler düzenledi. Her gün, hatta her dakika kadınlara yönelik yaşanan zulüm, taciz ve cinayetler, toplumun birçok kesiminde ‘yeter’ nidalarını yükseltti. Bu çerçevede, birçok ünlü isim de yaşanan korkunç olaylara karşı tepkilerini sert bir dille dile getirdi.


Kadın cinayetlerinin gündemden düşmemesi gerektiği bu hassas günlerde, sosyal medya üzerinden herhangi bir paylaşım yapmayan Şevval Sam, dün gece Magazin Burada muhabirleri tarafından görüntülendi.


‘Kötü Şeylerden Bahsetmeyin’




Muhabirlerin “Türkiye’nin makus kaderi mi diyelim, ne diyelim?” sorusu ile konuya giriş yapma çabası, Şevval Sam’ı irkiltti. Sam, konu hakkında konuşmayı kesin bir dille reddetti ve şunları söyledi: “Hiç kötü şeylerden bahsetmeyelim. Ne olur, hiç girmeyin, çok saçma oluyor, ya yapmayın n’olur. Zaten kanayan bir yara, bu gece değil.”


Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü




Şevval Sam’ın bu tavrı, sosyal medya kullanıcıları arasında sert eleştirilere yol açtı. Bazı kullanıcılar, ‘Şimdi ne desek, durun ya, konu Şevval Sam’a gelecek, öfkeyi bir kadına yöneltmeyin diyecekler’ şeklinde yorum yaptı. Diğerleri ise ‘Şevval Sam’ın bahsetmek istemediği ve kötü şeyler diye tanımladığı, iki kızın ve binlerce kadının yaşadığı vahşet’ gibi ifadelerle, yaşanan olayların ciddiyetine dikkat çekti.


http://dlvr.it/TF6XlN
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024