RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Harris, Trump’ı ‘Dengesiz’ Olarak Nitelendirdi; ‘İçerideki Düşmanla’ Mücadele Edeceğini Söyledi

Başkanlık adayı Kamala Harris, Pazartesi günü kuzeybatı Pennsylvania’da bir miting sırasında rakibi Donald Trump için sert sözler sarf etti.


Harris, eski ABD Başkanı’nın “içerideki düşmanla” başa çıkmak için ABD ordusunun kullanılabileceğini öne süren açıklamalarının ardından Trump’ın davranışlarının giderek “dengesiz ve kontrolsüz” hale geldiğini söyledi.


Harris, “Desteklemeyen veya iradesine boyun eğmeyen herkesi ülkemizin düşmanı olarak görüyor,” diyerek, Trump’ın iktidarda olduğu ikinci bir dönemin Amerika için tehlikeli olacağını düşündüğünü ekledi.


İki aday, kıyasıya yarışılan Pennsylvania eyaletinde kampanya yaparken konuştu.


Miting, bu kampanya sezonunda Harris’in eyalete yaptığı 10. ziyaretini işaret ederken, Trump eyaletin diğer iki kasabasını ziyaret ettikten sonra Philadelphia’nın banliyösünde bir belediye toplantısında konuşma yaptı.


Trump, Pazartesi günü Fox News ile yaptığı bir röportajda, “dışarıdan kışkırtıcıların” seçim gününü potansiyel olarak bozma ihtimaline dair bir soruya yanıt olarak bu açıklamaları yaptı.

İlgili



* Harris, ABD başkanlık seçimleri öncesinde sağlık raporunu yayımladı ve Trump ile kıyaslama yaptı.

* Ukrayna savaşından Orbán’a: ABD başkanlık tartışmasından Avrupalılar için altı önemli çıkarım.

* Harris, Trump’ı hükümetin kasırga yanıtı hakkında “yanlış bilgi” yaymakla eleştirdi.







“Bence daha büyük sorun içerideki düşman,” dedi Trump. “Çok kötü insanlarımız var. Hastalıklı, radikal sol delilerimiz var. Ve bence bunlar büyük bir sorun – eğer gerekirse, Ulusal Muhafızlar tarafından, ya da gerçekten gerekirse, ordunun müdahale etmesiyle çok kolay bir şekilde halledilebilir,” diye ekledi.


Her iki taraf da Joe Biden’ın dört yıl önce Trump’ı yaklaşık 80.000 oyla yendiği Pennsylvania’daki yarışın yakın geçebileceğine inanıyor.


Pazartesi günü Oaks’taki bir belediye toplantısında Trump, ABD’deki petrol sondajını artırma arzusunu, maliyetleri düşürme ile ilişkilendirerek konuştu.


“Delice sondaj yapacağız, çok fazla enerjiye sahip olacağız ve fiyatları düşüreceğiz,” dedi Trump.


Ayrıca, hükümet verilerinin Demokrat kampanyayı desteklemek amacıyla manipüle edildiğini iddia etti.


Bu arada, Harris, gelecek seçimde 7 milyon kişinin oy kullanması beklenen eyalette, ABD vatandaşlarını erken oy kullanmaya teşvik etti.


Pennsylvania ve 19 seçim oyu, herhangi bir salınan eyalette en fazla oya sahip olmasıyla, Demokrat ve Cumhuriyetçi başkanlık kampanyalarından en fazla dikkati çeken eyalet olmuştur.


Michigan, 33 ziyaret ile ve Wisconsin, 29 ziyaret ile en çok ziyaret edilen eyaletler arasında yer alıyor ve her iki kampanyanın da Trump’ın Cumhuriyetçi standart taşıyıcısı olarak ortaya çıkana kadar Demokratların sözde “mavi duvarı”nın bir parçası olan eyaletleri kazanmaya odaklandığını gösteriyor.


http://dlvr.it/TFM1QN
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024