RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Ölümü ve Rehineler Üzerindeki Etkisi

CNN’in haberine göre, öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar‘ın cesedi, Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılması için önemli bir “pazarlık kozu” olarak kullanılabilir. İki İsrailli kaynağa dayandırılan bu haber, Sinvar’ın 16 Ekim’de gerçekleştirilen bir İsrail saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından, cesedinin rehinelerin geri dönüşü için bir “anahtar” olabileceğini öne sürüyor.


Haberin detaylarına göre, İsrailli yetkililer, Sinvar’ın cesedinden “nasıl yararlanılacağı” konusunda hâlâ tartışmalar yürütüyorlar. İsrail ordusu, 17 Ekim tarihinde Yahya Sinvar’ın Gazze’nin güneyindeki bir saldırıda öldüğünü duyururken, Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye de, Sinvar’ın öldüğünü resmi olarak doğrulamıştı.


Yahya Sinvar, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan İsmail Heniyye‘nin yerine, 6 Ağustos’ta Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti. Sinvar’ın liderliği, Hamas’ın stratejik yönelimleri üzerinde önemli bir etkiye sahipti. Bu nedenle, onun ölümü, hem Hamas hem de Gazze’deki siyasi dinamikler açısından büyük bir dönüşüm yaratabilir.


http://dlvr.it/TFVybw
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024