RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Filmekimi 2023: Açılış Gösterimi ve Program Detayları

Filmekimi 2023: Açılış Gösterimi ve Detaylar




İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi, önceki akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda muhteşem bir açılış gösterimiyle başladı. Bu yılki açılışta, ünlü yönetmen Todd Phillips’in merakla beklenen filmi “Joker: İkili Delilik” izleyicilerle buluştu.


Açılış gösteriminden önce sahneye çıkan İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, katılımcılara Filmekimi ile ilgili detaylı bilgiler sunarak, “Bu yıl ilk kez, üç gün boyunca Filmekimi gösterimlerine ev sahipliği yapan CRR Konser Salonu’nda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” şeklinde ifadeler kullandı.


Festivalin bu yılki teması, afiş tasarımında da dikkat çeken “Geldi iki gözümün çiçeği” olarak belirlendi. Bu yılki programda, 2024 Cannes Film Festivali’nde Sean Baker’a Altın Palmiye kazandıran “Anora”, Payal Kapadia’nın “Aydınlık Hayallerimiz” (All We Imagine as Light) adlı filmi “Büyük Ödül”ün sahibi olurken, Miguel Gomes’in “Büyük Yolculuk” (Grand Tour) ve Ali Abbasi’nin yeni eseri “The Apprentice-Trump’ın Hikâyesi” gibi öne çıkan filmler yer alıyor.


Filmekimi, İstanbul’da İBB Kültür AŞ desteğiyle 13 Ekim tarihine kadar devam edecek. Ayrıca, bu yıl festival İstanbul dışında Diyarbakır, Ankara ve İzmir şehirlerinde de düzenlenecek. Programın detayları şu şekildedir:



* Diyarbakır: 10-13 Ekim

* Ankara: 17-20 Ekim

* İzmir: 24-27 Ekim






Festivalin ayrıntılı programına ve gösterim saatlerine ulaşmak için filmekimi.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


http://dlvr.it/TF1LRP
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024