RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Efes Selçuk’ta Jeotermal Enerji Santrali Projesine Tepkiler

Efes Selçuk’ta Jeotermal Enerji Santrali Projesine Tepkiler Yeniden Gündemde




Efes Selçuk’un güzel köylerinden olan Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan’ı kapsayan Jeotermal Enerji Santrali (JES) Projesi, yeniden tartışma konusu haline geldi. Daha önce sivil toplum kuruluşları, çevre aktivistleri ve yerel halkın güçlü direnişi sayesinde iki kez iptal edilen bu proje, şimdi yeniden gündeme geldi. Selçuk Kent Konseyi, bu duruma karşı bir kez daha ses çıkarmak amacıyla “JES’E HAYIR” imza kampanyası başlattı.


Yarın gerçekleştirilecek olan eylem öncesinde, imza kampanyasına destek veren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sengel, tarıma, doğaya ve insan sağlığına geri dönüşü olmayan olumsuz etkileri olan bu projeye karşı kararlılıkla duracaklarını belirtti.


Başkan Sengel’in Açıklamaları:



* “JES’E Hayır. 15 Ekim Salı günü saat 10.00’da Havutçulu Köyü’nde hep birlikte yeniden direneceğiz.”

* “Daha önce nasıl iki kez iptal ettirdiysek, halkın gücüyle tekrar iptal ettireceğiz.”






Selçuk halkı, ekolojik dengeyi korumak ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratmak adına bu projeye karşı birleşerek, güçlü bir ses çıkarmaya hazırlanıyor. Herkesin katılımının beklendiği eylem, bölgenin geleceği açısından büyük önem taşıyor.


http://dlvr.it/TFKLC3
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024