RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Edis’ten Kadın Cinayetlerine Karşı Tepki

Edis’ten Kadın Cinayetlerine Tepki




Ünlü pop müziğin sevilen ismi Edis, İstanbul Fatih’te yaşanan ve Ayşenur ile İkbal adlı iki genç kadının vahşice katledilmesi olayının ardından, kadın cinayetlerine karşı duyduğu derin üzüntüyü ve tepkisini sosyal medya üzerinden açıkladı. Bu olayın ardından Edis, kadın cinayetlerinin sadece kişisel meseleler olarak değil, aynı zamanda bir politik sorun olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Edis, yaptığı paylaşımlarda bu cinayetlerin, toplumda kadınlara yönelik şiddeti besleyen ve körükleyen anlayışların bir yansıması olduğunu belirtti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:



* “Kadın cinayetlerini lütfen kişisel meseleler üzerinden değerlendirmeyin. Bu cinayetler politiktir; toplumsal bir sorundur.”

* “Bu şiddet ortamına zemin hazırlayan beyanların sonucudur. Adalet sisteminin açıklarından cesaret alan faillerin özgürlüğüdür.”

* “Dışarıdaki suçluların yarattığı güvenlik açığıdır. Kadınlığa, kadınsılığa, dişiliğe, kadın gibi olmaya hakaret gözüyle bakan bir anlayıştır.”

* “Bu anlayışa hizmet eden ana akım medya figürleridir, sosyal medya hesapları ve trolleridir.”

* “Eşitlik bilincinin hayati bir gereklilik değil, elitist bir bakış açısı olarak tanımlanması ve yabancı kültürlerin bir dayatması olarak görülmesi kabul edilemez.”






Edis, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle kendimiz, ardından yazdıklarımız ve toplumdaki davranışlarımız, başkalarına gösterdiğimiz ve göstermediğimiz tepkiler değişmediği sürece, bu cinayetlerin vahşeti artarak devam edecektir. Bu yazılar, hassasiyetler bir sosyal medya trendinden çok daha fazlasına dönüşmeli. Çok üzgünüm ve kızgınım.”


Son olarak, Edis, “Bir annenin ‘kurşun yeseydi de canı yanmasaydı’ diyecek kadar çaresiz kalması, dayanılabilecek bir durum değil. Ayşenur ve İkbal, gittikleri yerde huzur bulsunlar. Ailelerine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.


Edis’in Tweetine Buradan Ulaşabilirsiniz


http://dlvr.it/TF4XmV
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024