RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Covid-19’un Kalp Sağlığı Üzerindeki Uzun Dönem Etkileri

Covid-19’un Uzun Dönem Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri




Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir araştırma, Covid-19’a yakalanan bireylerin, hastalığı geçirenlerin sonraki üç yıl içinde kalp krizi, felç ve ölüm riski açısından, bu hastalığı atlatanlara göre iki kat daha fazla risk taşıdığını ortaya koydu. Bu çarpıcı bulgular, Atherosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology dergisinde yayımlanan bir çalışmadan elde edildi.


Güney California Üniversitesi, California Üniversitesi (UCLA) ve Ohio Eyaletindeki Lerner Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, İngiltere’deki Biobank adlı biyomedikal veri tabanında yer alan yaklaşık 250 bin kişinin sağlık kayıtlarını detaylı bir şekilde inceledi. Araştırma kapsamında, 2020 yılında Covid-19’a yakalanan hastaların kayıtları, aynı dönemde hastalığa yakalanmayan 222 binden fazla bireyin sağlık verileri ile karşılaştırıldı.


2020 yılında Covid-19 aşıları piyasaya sürülmeden önce, araştırmacılar, bu hastalığa yakalanan 11 binden fazla kişinin sağlık geçmişini analiz etti. Sonuçlar, bu grubun, Covid-19’a yakalanmayan bireylere kıyasla, sonraki üç yıl içinde kalp krizi, felç ve ölüm riskinin iki kat daha fazla olduğunu göstermektedir.


Araştırmacılar, Covid-19’a yakalanan bu 11 binden fazla kişiden yaklaşık 3 bininin hastaneye yatırıldığını belirtirken, hastaneye yatış süreci yaşayanların, Covid-19’a maruz kalmamış bireylere göre kalp krizi, felç ve ölüm riskinin üç kat daha fazla olduğunu vurgulamaktadır. Bu durum, hastaneye yatan hastaların sağlık durumunun ciddiyetini gözler önüne sermektedir.


Covid-19’u atlatan ve hastaneye yatırılan bireylerin kalp krizi, felç ve ölüm riskinin zaman içinde azalmadığını belirten araştırmacılar, hastalığın vücuttaki kardiyovasküler sistem üzerindeki uzun süreli etkilerinin nedenleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu ifade etmektedir. Bu durum, Covid-19’un sadece kısa vadeli etkileri değil, aynı zamanda uzun vadeli sağlık sorunları açısından da dikkate alınması gereken bir hastalık olduğunu göstermektedir.


http://dlvr.it/TFBgVL
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024