RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Çin ve Rusya Ortak Askeri Tatbikatı: Stratejik İşbirliği ve Güvenlik Önlemleri

Çin ve Rusya Ortak Askeri Tatbikatı




Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından yapılan resmi açıklamada, son gerçekleştirilen askeri tatbikatta “Tip 055” sınıfı Vuşi muhribi, “Tip 052D” Şining muhribi ve “Tip 054A” sınıfı Linyi fırkateyni gibi önemli savaş gemilerinin yer aldığı belirtildi. Bu gemilere destek sağlamak amacıyla bir ikmal tankeri ve denizaltısavar özelliklerine sahip üç gemi helikopterinin de Çin filosuna katıldığı ifade edildi.


Rusya Savunma Bakanlığı ise tatbikatın, iki ülkenin Kuzeybatı Pasifik’teki ortak devriye faaliyetlerinin bir parçası olduğunu vurguladı. Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, tatbikatta Rusya’dan denizaltısavar özellikli Amiral Panteleyev ve Amiral Tributs muhriplerinin yanı sıra “Ka-27PL” tipi denizaltısavar helikopterinin görev aldığı aktarıldı. Bu helikopterin, “farazi düşman denizaltısını aramak için kullanıldığı” bilgisi paylaşıldı.


Çin ve Rusya orduları, geçtiğimiz ay Kuzeybatı Pasifik’te “Kuzey/Etkileşim-2024” adı altında benzer bir ortak tatbikat düzenlemişti. Bu tatbikat, Japon Denizi (Doğu Denizi) ile Ohotsk Denizi’nde gerçekleştirilmiş olup, tarafların “düşman saldırılarını havadan, sudan ve su altından püskürtmeye yönelik ortak manevralar ile korumasız bir demirleme noktasını birlikte savunma” çalışmaları yaptığı bildirilmişti.


Çin Savunma Bakanlığı, tatbikatın amacının, Çin ve Rusya orduları arasındaki “stratejik koordinasyonu derinleştirmek ve güvenlik tehditlerine karşı müşterek tepki verme kapasitesini güçlendirmek” olduğunu kaydetti. Ayrıca, iki ülke geçen hafta ilk kez Kuzey Buz Denizi’nde ortak sahil güvenlik devriyesi gerçekleştirmiştir.


http://dlvr.it/TF8JQY
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024