RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

CHP Milletvekili Nurten Yontar’ın Kanserle Mücadelesi ve Siyasi Kariyeri

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın Mücadelesi




Kanser tedavisi gören CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, ‘meme kanserinde farkındalık ayı’ dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde önemli bir eylem gerçekleştirdi. Yontar, burada peruğunu çıkararak kanserle mücadelesine dikkat çekti. Bu cesur davranışı, diğer milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.


Nurten Yontar Kimdir?




Nurten Yontar, 1965 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde dünyaya gelmiştir. 1977 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç ederek İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesine yerleşmiştir. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde devam eden Yontar, burada lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı bölümde yüksek lisans yaparak akademik kariyerine de adım atmıştır.


Özel sektörde 25 yıl boyunca hayat sigortası, emeklilik ve sigorta alanlarında insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürü olarak görev yapmıştır. Bu süreçte çeşitli sorumluluklar üstlenmiş, sandık, okul sorumlu ve mahalle sorumlusunun yanı sıra Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu yönetiminde de aktif bir rol almıştır.


Siyasi Kariyeri ve Diğer Faaliyetleri




2015 yılında Süleymanpaşa ilçe yönetiminde sayman olarak görev alan Yontar, 2015-2017 yılları arasında Tekirdağ İl yönetiminde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcılığı yapmıştır. Ocak 2018’de yapılan Tekirdağ İl Kadın Kolları seçimlerinde İl Başkanı olarak seçilmiştir. 2019 Yerel Seçimleri’nde ise Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi olarak halkın temsilcisi olmuştur.


Nurten Yontar, İngilizceyi orta düzeyde, Bulgarca’yı ise iyi derecede bilmektedir. Ayrıca, Atatürk Düşünce Derneği ve Türk Kızılay Derneği üyesidir. Bununla birlikte, Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği’nde başkan yardımcılığı görevini de yürütmektedir.


http://dlvr.it/TFBQZJ
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024