RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Bihter Akyol Dayı’nın ‘Tersten Varoluş’ Sergisi Trabzon’da

Bihter Akyol Dayı’nın “Tersten Varoluş” Sergisi Trabzon’da




Trabzon’un büyülü atmosferinde doğup büyüyen ve sanatıyla bu topraklara derin kökler atan Bihter Akyol Dayı, “Tersten Varoluş” adlı kişisel resim sergisiyle izleyicileri farklı bir gerçeklik algısına davet ediyor. 11-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi‘nde gerçekleştirilecek olan bu sergi, modern dünyanın bilgi bombardımanına maruz kalan bireylerinin, sezgilerine geri dönme arzusunu merkezine alıyor.


Akyol Dayı, sanatında bilgiyle başa çıkmaya çalışan insanın aslında sezgileriyle var olduğunu ve bu sezgilerin giderek bastırıldığını vurguluyor. Penney Peirce’in bilgi çağından sezgi çağına geçiş kavramından ilham alan sanatçı, izleyicileri kendi içsel sezgilerini yeniden keşfetmeye teşvik ediyor. Sanatçının manifestosunda da belirtildiği gibi, hisler dünyası tanımlanamayan imgelerle birleşerek izleyicinin kendi iç dünyasına açılan kapılar aralıyor.


Şeffaf formlar ve belirsizlik içinde anlam arayan bu imgeler, her birimizde derin bir sezgisel rezonansa dokunarak, izleyicinin duygusal derinliklerine ulaşmayı amaçlıyor. 1983 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Bihter Akyol Dayı, Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde aldığı sanat eğitiminin ardından, yüksek lisansını ve sanatta yeterlik programını tamamladı. Günümüzde ise Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi‘nde öğretim görevlisi olarak görevine devam etmektedir.


Sanatçı, kendi atölyesinde yürüttüğü çalışmalarını, iç dünyasından süzülen imgeleriyle birleştirerek izleyicilere sunmaktadır. Bu sergi, bilgi ve sezgi arasındaki sınırları sorgulayan ve içgörülerimizi yeniden keşfetmeye cesaret edenler için özel bir davet niteliğinde.



* Sergi Başlığı: Tersten Varoluş

* Sanatçı: Bihter Akyol Dayı

* Tarih: 11 – 19 Ekim 2024

* Açılış: 11 Ekim 2024 Cuma, saat 17:30

* Yer: Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi, Ortahisar, Trabzon






Bu ilham verici sergiyi kaçırmayın ve Bihter Akyol Dayı’nın sezgiye dayalı sanat yolculuğuna adım atın!


http://dlvr.it/TDzqwM
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024