RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Belçikalı TV ekibi Beyrut saldırısında yaralandı, ‘mümkün olan en kısa sürede’ tahliye edilecek.

Belçika’nın bağımsız yayıncı VTM için çalışan iki kişilik bir Belçika TV ekibi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir saldırıda yaralandı ve Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib’e göre “mümkün olan en kısa sürede” tahliye edilmeyi bekliyorlar.


“Onların durumu izin verdiği anda geri getireceğiz” dedi Lahbib Perşembe günü.


TV muhabiri Robin Ramaekers ve kameramanı Stijn De Smet, Çarşamba gecesi bir grup adamın kendilerini İsrail için çalışmakla suçlamasının ardından saldırıya uğradı, dövüldü ve ateş açıldı.


Belçika basınına göre, Ramaekers yüzünden yaralanarak hastaneye kaldırılırken, De Smet bacağındaki kurşun yarası nedeniyle tedavi edilmek zorunda kaldı.


“Dün gece Beyrut’un merkezinde bir bombalama oldu. Robin ve Stijn bu olayla ilgili bir haber yapmak istediğinde yaralandılar,” dedi VTM’nin sahibi DPG Media Perşembe günü yaptığı açıklamada. “İkisi de şimdi güvende ve bakım altındalar.”


İkili ve rehberleri, Beyrut’un merkezinde bir patlamayı haberleştirmek istediler ve bir grup yaklaşık 20 adam tarafından casus olmakla suçlandıkları sırada basın yelekleri giyiyorlardı, tanıkların ifadelerine göre.


De Smet bacağından iki kez vurulurken, Ramaekers ve rehberleri bir bodrum katına götürüldü, dövüldü ve saatlerce sorgulandı. Ramaekers, Belçika basınına yaptığı açıklamada, yeniden bir araya gelmelerinin yaklaşık 20 saat sürdüğünü söyledi.


“Stijn’in pasaportunda ve telefonunda kurşun delikleri var. Ayakkabılarım ‘kanıt’ ararken kesildi,” dedi.


“Stijn’in kurşun yarası ve benim kırık gözyaşı kemiklerim ile morarmış kaburgalarım acıyor, ama esas olarak içsel olarak her şeyi yerleştirmek ve işlemek için biraz zamana ihtiyacımız olacak.”


“Şu anda güvenli bir yerdeyiz, Stijn ve benim binebileceğimiz bir tahliye uçağını bekliyoruz. Buradaki savaş durmaksızın devam ediyor. Dışarı çıkmak iyi hissettirmiyor, ama durum böyle. Geri döneceğiz,” diye sonlandırdı Ramaekers.


http://dlvr.it/TDzkww
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024