RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter’dan Lübnan İçin Ateşkes Çağrısı

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter’dan Lübnan Mesajı




Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan’da “derhal ateşkes sağlanması gerektiğini” belirtti. De Sutter, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası toplumun İsrail’e karşı azami yaptırımlarla cevap vermesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, “Lübnan’a planlanan karadan işgal, uluslararası hukuku ağır bir şekilde ihlal etmektedir. Bu durum, meşru müdafaa olarak nitelendirilemez; aksine, topyekün savaş kışkırtıcılığı olarak değerlendirilmektedir.” ifadelerini kullandı.


Fransa’daki aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin kurucusu Jean-Luc Melenchon da X hesabı üzerinden Lübnan halkıyla dayanışma mesajı paylaştı. Melenchon, bu durumun önemine dikkat çekerek, uluslararası toplumun etkin bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.


http://dlvr.it/TDsW8k
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024