RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Atatürk’ün Manisa Ziyaretinin 99. Yıl Dönümü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa’yı ilk ziyareti, 99. yıl dönümünde anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Manisa Tren Garı’nda düzenlenen temsili karşılama törenine; Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Yenal Yıldırım, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Manisa Garı’na gelen trenden inen İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Bayrağı’nı Vali Vahdettin Özkan’a takdim etti. Vali Özkan, bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın tesliminin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Zeybek ekibi tarafından geleneksel halk oyunları gösterisi sergilendi.


Öğrenciler Türk Bayraklarıyla Korteji Destekledi


Vali Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, protokol üyeleri, öğrenci grupları ve vatandaşlar, bando eşliğinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile birlikte Manisa Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla korteji coşkuyla desteklediler. Cumhuriyet Meydanı’nda ise Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu.


Başkan Zeyrek: Manisa, Kurtuluş Savaşı Sonrası Küllerinden Yeniden Doğmuştur


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. Başkan Zeyrek, “Bugün, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamak için bir aradayız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum; şehrimiz için manevi anlamı çok yüksek olan bu günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 99 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük kurtuluşun ardından ayağa kalkmaya çalışan Manisa’mıza gelerek, tüm Anadolu’da olduğu gibi şehrimizin de yeniden doğuşuna destek olmuştur. Manisa, Kurtuluş Savaşı sonrası küllerinden yeniden doğan şehirlerden biridir. Yakılıp yıkılan bu topraklarda, büyük liderimizin iradesi, azmi ve öngörüsüyle, yurdun her köşesinde olduğu gibi Manisa’da da yeniden inşa süreci başlamış; şehrimiz, Türk milletinin direniş ve kararlılığının bir simgesi haline gelmiştir. Atatürk, her bir ziyaretinde Manisalıların umudunu güçlendirmiş, geleceğimizin hedeflerini belirlemiştir” dedi.


“Manisa’mız Daima Atatürk İlke ve İnkılaplarının Işığında İlerleyecektir”


Başkan Zeyrek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in genç yıllarında gerçekleştirdiği bu ziyaretin amacı, yalnızca bir şehre moral vermek değil, yurdun dört bir yanında sürdürülen yeniden inşa çabalarına da rehberlik etmekti. Manisa’da kaldığı süre içerisinde, şehrin imarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunmuş ve Manisa’nın bir an önce kalkınması için gerekli talimatları vermiştir. Bugün bizlere düşen görev, onun çizdiği yolda, bilimle, akılla ve Cumhuriyet’in ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam etmektir. Manisa’nın her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerleyeceğine dair inancımı bir kez daha yineliyorum. Bugün, bir kez daha, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in konuşmasının ardından, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından anlamlı bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. Temsili olarak dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin hitabı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı konuşmasının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


http://dlvr.it/TFDlK3
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024