RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

ABD’nin Ortadoğu’ya Savaş Uçakları Göndermesi

Ekim ayının başlarında, Air & Space Forces Magazine, ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere dayanarak, İsrail ile Hizbullah arasındaki artan gerilim üzerine ABD’nin Ortadoğu’ya ek savaş uçakları göndereceğini duyurdu. Bu haber, bölgedeki güvenlik durumunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Verilen bilgilere göre, ABD, Ortadoğu’ya F-16, F-15E ve A-10 Thunderbolt II uçaklarından oluşan üç savaş uçağı filosu göndermeyi planlıyor.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ortadoğu’ya sevk edilen F-15E savaş uçaklarının “sorumluluk alanına ulaştığını” bildirdi. Açıklamada, “ABD Hava Kuvvetleri’nin Idaho’daki Mountain Home Hava Kuvvetleri Üssü’ne bağlı F-15E Strike Eagle savaş uçakları, ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına ulaştı” ifadelerine yer verildi.


NE OLMUŞTU?


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bölgedeki mevcut güçlerine ek olarak savaş uçakları ve birkaç bin takviye asker göndereceğini açıkladı. Bu adım, “saldırganlığı caydırmak ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmak için” atılmıştır. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, bölgede bulunan ve rotasyonu gelen USS Abraham Lincoln uçak gemisi filosunun yerinde kalmasına yönelik talimat verildiğini belirtti. Ayrıca, hava savunmasının güçlendirilmesi amacıyla mevcut askeri varlığa ek olarak F-15E Strike Eagle, F-16, A-10 ve F-22 savaş uçakları ile bunları destekleyecek “birkaç bin” personelin gönderileceğini ifade etti.


Singh, “Savunma Bakanlığı, bölgede saldırganlığı caydırmak ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmak için Ortadoğu’daki ABD güçlerinin kuvvet duruşunu daha da güçlendirmek amacıyla adımlar atıyor” diyerek, ABD’nin bölgedeki askeri varlığının artacağını vurguladı.


http://dlvr.it/TFBmwx
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024