RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Yanık Yurt – Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi

Büyük İzmir Yangını’nı merkezine alan ve Kurtuluş Savaşı sürecinde Batı Anadolu’da büyük tahribata yol açan yangınları detaylı bir şekilde inceleyen Yanık Yurt – Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) bünyesinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu sergi, yangınların tarihsel ve sosyal etkilerini gözler önüne sererek, önemli bir kültürel hafıza sunmayı amaçlıyor.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 101. İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen sergiyi ziyaret etti ve burada küratörler Aybala Yentürk ile Nejat Yentürk’ten sergi hakkında bilgi aldı. Serginin, 20 Haziran 2025 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.


Sergi, özellikle 1922 yılında gerçekleşen Büyük İzmir Yangını’nı ele alarak, Kurtuluş Savaşı süresince Batı Anadolu’da meydana gelen büyük tahrip edici yangınları kapsamlı bir şekilde sunuyor. Yanık Yurt – Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları Sergisi’nde, APİKAM Arşivi, özel koleksiyonlar ve birçok yerli ve yabancı kurumdan derlenen film, fotoğraf, belge ve objeler sergileniyor.



* Görsel ve işitsel kompozisyonların yanı sıra, koku alma duyusunu da içeren sergileme teknikleri kullanılarak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuluyor.

* Bunun yanı sıra, Büyük İzmir Yangını sırasında kullanılan ve İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda korunmakta olan itfaiye araçları da sergi alanında sergilendi.






Bu sergi, sadece yangınların yıkıcı etkilerini değil, aynı zamanda o dönemdeki toplumsal dayanışmayı ve insan ruhunun direncini de gözler önüne seriyor. Ziyaretçiler, tarih boyunca yaşanan acıların yanı sıra, umut ve yeniden doğuş hikayelerine tanıklık edecekler.


http://dlvr.it/TDcbZl
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024