RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Usulsüzlük İddiaları ve Eğitimde Adalet Arayışı

‘BENZERİ YAŞANDI, ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ’




Geçtiğimiz yıl İstanbul Ümraniye’de yaşanan bir olayda, benzer usulsüzlüklerin ortaya çıktığını ifade eden Eğitim Sen temsilcisi Aydoğdu, “Ne yazık ki burada aynı hukukun işlemediğini gözlemledik. Özellikle, bir okul müdürünün kendi kişisel hesabından okul aile birliği hesabına para transfer ettiğini kanıtlayan dört adet dekont, müfettişlere teslim edilmişti. Eski görev yeri Ümraniye Esenşehir Şehit Yılmaz Ercan İlkokulu olan ve şu an Ataşehir Akşemsettin İlkokulu’nda görev yapan okul müdürü R.S. hakkında, Eğitim Sen üyesi S.Y’nin belgelediği usulsüzlük iddialarıyla ilgili şikâyetlerin üzeri tamamen kapatıldı. Eğitim Sen, konu hakkında gerekli adımları atmasına rağmen, tüm belgeler R.S.’nin koruma kalkanına çarptı. İlçe Milli Eğitim ise soruşturmayı kapatarak olayın üstünü örtmüştür. Usulsüzlüklerin üzerinin kapatılmasıyla birlikte R.S, S.Y’ye cephe almakla yetinmeyip, diğer çalışanların da sendika üyemize karşı cephe alması için telkinlerde bulunarak iş barışını bozmaya devam etti” dedi.


‘GÖREVİNE DEVAM ETTİ’




R.S’nin tüm bu usulsüzlüklerine rağmen, S.Y hakkında çeşitli iddialarla soruşturma başlattığını belirten Aydoğdu, “Soruşturma devam ederken baskısını artırarak, asılsız suçlamalarla yeni soruşturmalar açtırarak, S.Y’ye 3 uyarı, 2 kınama ve aylıktan kesme cezaları uygulandı. Bununla birlikte, üyemizi müdür yardımcılığı görevinden de almayı başardı. Sendikanın müdahil olmasıyla birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü tarafından R.S. hakkında da bir soruşturma açılmıştır; ancak somut belgeler ve usulsüzlükler yine görmezden gelinerek, okul müdürünün görevine devam etmesi sağlanmıştır. Üyemiz, kendisine uygulanan haksız cezalara karşı açtığı davalardan iki tanesini kazanmış, diğer cezalarla ilgili dava süreci ise halen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


‘ADALET, MÜCADELEYLE GELECEK’




Aydoğdu, konuşmasında son olarak şu ifadeleri kullandı: “Eğer iktidara yakın bir sendikaya üye değilseniz, haklıyken haksız durumuna düşme riskiyle karşı karşıyasınız. Ancak iktidarın yandaş sendikasında yer alanlar, usulsüzlükleri belgelenmiş olsa bile, daha iyi bir okulda müdür olma ya da üst düzey bir göreve atanma imkânına sahip olabiliyorlar. Ancak, bu günler elbette geçecek; adaletin bu ülkeye gelmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.”


http://dlvr.it/TDkscM
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024