RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Trump ve Zelenski New York’ta Rusya-Ukrayna Savaşını Görüştü

Trump ve Zelenski’nin New York’taki Görüşmesi




Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York’ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski ile bir araya gelerek yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili güncel durumu masaya yatırdı. Görüşme öncesinde basına kısa bir açıklama yapan Trump ve Zelenski, bölgedeki son gelişmeler ve ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı destek hakkında derinlemesine bilgi alışverişinde bulunacaklarını belirttiler.


Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda mevcut ABD yönetimini Joe Biden yönetimini, “Ukrayna savaşında gereksiz yere para harcamakla” eleştirmiş ve başkanlık görevine yeniden seçilmesi durumunda bu savaşı hızla sona erdirebileceğini iddia etmişti. Bu görüşmede de, başkan seçilmesi halinde savaşın sona ermesi yönündeki kararlılığını bir kez daha vurguladı.


“PUTİN İLE İYİ İLİŞKİLERİM VAR”


Trump, konuşmasında “İki tarafla da yakından çalışarak, bir anlaşmaya varmak için çabalayacağız. Ukrayna ile çok iyi ilişkilerimiz mevcut ve bildiğiniz gibi Rusya Devlet Başkanı (Vladimir) Putin ile de olumlu bir ilişkim var. Eğer bu seçimde kazanırsam, bu konuyu çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.


Zelenski, New York’taki temasları kapsamında ABD Başkanı Biden ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris ile görüşmesinin yanı sıra Trump ile de bir araya gelmek istediğini belirterek, böylelikle her iki başkan adayıyla da önemli bir görüşme gerçekleştirdiğini anlattı. Savaşın sona erdirilmesine yönelik Trump ile birçok farklı konuyu detaylı bir şekilde ele alacaklarını ifade eden Zelenski, “Ukrayna’daki savaşın durdurulması hususunda ortak bir yaklaşımımız var ve Putin’in bu savaşta kazanma şansı yok. Ukrayna’nın galip gelmesi gerekiyor ve bu konudaki detayları sizinle tartışmak istiyorum” şeklinde konuştu.


http://dlvr.it/TDmZjL
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024