RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Şili Dışişleri Bakanı’ndan Orta Doğu’daki Çatışmalara Dair Açıklamalar

Şili Dışişleri Bakanı’ndan Orta Doğu Açıklamaları




Şili Dışişleri Bakanı Alberto van Klaveren, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde, ABD’nin New York kentinde yaptığı açıklamalarda Orta Doğu’daki çatışmalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Ülkesi Şili’de yaşayan çok sayıda Filistinlinin varlığına dikkat çeken van Klaveren, İsrail ve Gazze arasındaki çatışmayı titizlikle takip ettiklerini belirtti.


Van Klaveren, bölgedeki artan gerilimden duyduğu derin endişeyi dile getirerek, “Türkiye’nin, bölgede istikrarın sağlanmasında yapıcı bir rol üstlenebileceğini” ifade etti. Bu bağlamda, daha fazla kan dökülmesini engellemenin aciliyetine vurgu yaparak, Gazze’de bir an önce ateşkes çağrısında bulundu. Bakan, “Uzun bir süre geçti. Çok fazla insan hayatını kaybetti ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri yaşandı.” şeklinde konuştu.


http://dlvr.it/TDcS5x
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024