RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Prostat Kanseri ve Erken Tanı: Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı’nın Açıklamaları

Prostat Kanseri ve Erken Tanı




Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, prostat kanserinin kesin tanısının sadece biyopsi ile konulabildiğini vurguladı. Dr. Damkacı, “Genel olarak erkeklerin 50 yaşından itibaren, birinci derece akrabasında prostat kanseri görülenlerin ise 40 yaşından itibaren üroloji uzmanına düzenli olarak muayene olmaları, erken tanı açısından büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.


“Bir Yılda Yaklaşık 18 Bin Kişi Prostat Kanseri Tanısı Almaktadır” Dr. Damkacı, prostat kanserinin yaygınlığına dikkat çekerek, “Prostat büyümesi, tıbbi literatürde Hiperplazi (BPH) olarak adlandırılmaktadır. BPH bir kanser olmasa da, verdiği rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için cerrahi müdahale gerektirebilir. Prostat kanserinde ise prostat bezinde kanser hücreleri tespit edilmektedir. Yaşlanma ile birlikte sıklığı artan prostat kanseri, dünya genelinde ve ülkemizde erkekler arasında yüz binde 39,1 görülme sıklığı ile dikkat çekmektedir. Her yıl yaklaşık 18 bin kişi prostat kanseri tanısı almaktadır.” şeklinde konuştu.


“Her 19 Kişiden 1’i Prostat Kanseri Riskinde” Dr. Damkacı, her 19 kişiden 1’inin yaşamı boyunca prostat kanseri olma riski taşıdığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:



* “Yapılan araştırmalar, bir erkeğin prostat kanserine yakalanma riskini etkileyen birkaç faktör olduğunu göstermektedir. Bu faktörler arasında yaş, ailesel yatkınlık, diyet ve kimyasal maruziyetler bulunmaktadır.”

* “Bu sorunların çoğu prostat kanseri ile ilişkili olmayabilir. Ancak yukarıda belirtilen semptomlara sahip olan kişilerin, bir üroloji uzmanına başvurarak durumlarını değerlendirmeleri önemlidir.”

* “Örneğin, idrar yapma sorunları sıklıkla prostatın kanserli olmayan bir büyümesi olan iyi huylu prostat hiperplazisinden (BPH) kaynaklanmaktadır. Yine de, idrarla ilgili problemler yaşayan bireylerin erken tanı ve tedavi için bir üroloji uzmanına başvurması son derece doğru bir adım olacaktır.”


http://dlvr.it/TDQS6S
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024