RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder’dan Lübnan’daki Patlamalar Hakkında Açıklama

Pentagon Sözcüsü’nden Açıklamalar




Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Lübnan’daki bir olayla ilgili olarak gazetecilere önemli bilgiler verdi. Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlatılması sonucunda biri çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği ve 200’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. ABD’nin bu patlamalarda herhangi bir dahli olup olmadığına dair sorulara yanıt veren Ryder, “Bildiğim kadarıyla, ABD’nin bunda hiçbir dahli yok. Tekrar ediyorum, bu takip ettiğimiz bir konu” şeklinde konuştu.


Ryder, olay sonrası ABD’nin bölgedeki askeri pozisyonunda herhangi bir değişiklik olup olmadığı sorusunu ise “Ortadoğu’da ABD güç pozisyonunda bir değişiklik yok” diyerek yanıtladı. Dışişleri Bakanı Lloyd Austin‘in, gerginliklerin daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmesini önlemeye büyük bir önem verdiğini belirten Ryder, İsrail ile Hizbullah arasında süregelen çatışmaların azaltılmasının en etkili yolunun diplomasi olduğuna inandıklarını ifade etti.


Çağrı Cihazlarının Patlatılması Olayı




Lübnan’da gerçekleşen olayda, Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu patlamalar sonucunda biri çocuk olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200’ü ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olayın ardından Lübnanlı yetkililer, İsrail’i sorumlu tutarken, konuya ilişkin henüz İsrail’den resmi bir açıklama yapılmadı.


Son günlerde, İsrail ile Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda gerilimin arttığı gözlemleniyor. Bu durum, uluslararası arenada dikkat çekmekte ve bölgedeki istikrarı tehdit etmektedir.


http://dlvr.it/TDN6g8
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024