RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Onur Ekin’in Dron ile İnekleri Getirme Yöntemi

24 yaşındaki Onur Ekin, hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sosyal medya içerikleri üreterek dikkat çekiyor. Ekin, köyün geniş merasında otlayan ineklerini sıradışı bir yöntemle ahıra getiriyor. Her sabah erken saatlerde meraya saldığı inekleri, gün batımından önce geri dönmediğinde, uzun mesafeleri dolaşmak yerine daha pratik bir çözüm buluyor.


Onur Ekin, evinin kapısından dronunu kullanarak ineklerinin yerini tespit ediyor. İnekleri bir araya topladıktan sonra, dron ile peşlerine takılarak onları ahıra yönlendiriyor. Dronun çıkardığı ses ve kendisinden ürken inekler, kısa bir süre içinde ahıra dönmeyi başarıyor. Bu ilginç anları sosyal medya hesabında paylaştığında ise, büyük bir ilgi ile karşılaşıyor.


Aynı zamanda sadece kendi hayvanlarını değil, köydeki komşularının kaybolan ineklerini bulma konusunda da yardımda bulunduğunu belirten Ekin, komşusu Şaziye Ekin’in kaybolan ineklerini köy mezarlığının yakınlarında dron ile bulduğunu ifade ediyor. Bu yöntem, hem sosyal medyada hem de köyde büyük bir ilgi topluyor.


Onur Ekin’in açıklamasında şunları dile getirdi:



* “Dron sayesinde ineklerimi bulmak çok daha kolay hale geldi.”

* “Köydeki diğer çiftçilere de yardım etmek benim için büyük bir mutluluk.”

* “Teknolojiyi kullanarak geleneksel yöntemleri birleştirmek, hem eğlenceli hem de verimli.”


http://dlvr.it/TDffrp
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024