RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Myra Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi Hızla Devam Ediyor

Myra Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi




Antalya’nın Demre ilçesinde yer alan Myra Antik Kenti’nin liman mahallesi Andriake’de, “Geleceğe Miras Projesi” çerçevesinde yürütülen kazı ve koruma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu proje, antik liman içerisindeki gezi güzergahının tamamlanmasını ve liman merkezindeki yapıların korunmasını amaçlıyor.


Likya’nın en önemli metropollerinden biri olarak bilinen Myra Antik Kenti, tarihi zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Bu zenginlikler arasında; Likya dönemine ait etkileyici kaya mezarları, Roma dönemine ait muazzam tiyatrosu ve Bizans döneminden kalma ünlü Aziz Nikolas Kilisesi bulunmaktadır. Ayrıca, Andriake liman mahallesi, antik Akdeniz’in en görkemli limanlarından biri olarak öne çıkmaktadır.


2009 yılından bu yana süregelen kazı çalışmalarında, Likya Uygarlıkları Müzesi olarak kullanılan granarium, agora, hamamlar, kiliseler, sinagog ve tersane gibi önemli yapılar gün yüzüne çıkarılmıştır. Bu yapılar, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını gözler önüne sermektedir.


Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Myra-Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, limanın gümrük bölgesindeki kazıların tamamlanarak tam bir liman şehirciliği görünümü kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, Myra Antik Kenti’ndeki 11 bin kişilik tiyatronun sahne binası, orijinal malzemeleriyle yeniden inşa edilecek ve eksik yerlerinin restorasyonu yapılacaktır.


Bu kapsamlı çalışmaların, 4-5 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Böylece, hem tarihi yapılar koruma altına alınacak hem de bölgenin turistik potansiyeli artırılacaktır.


http://dlvr.it/TDp78K
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024