RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Metin Arolat’ın Ani Ölümü ve Demet Sağıroğlu’nun Anıları

Metin Arolat’ın Ani Ölümü ve Demet Sağıroğlu




Pop müzik dünyasının tanınmış sanatçısı ve reklam yönetmeni Metin Arolat, sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Arolat’ın ani ölümü, sanat camiasında derin bir üzüntü ve şok etkisi yarattı. Sevenleri, Metin Arolat’ın ölüm nedenini merak ederken, yakın dostu olan ünlü şarkıcı Demet Sağıroğlu, Arolat’ın son zamanlarda diyet yaptığını belirtti ve “Herhalde kalbi kaldırmadı” ifadelerini kullandı.


Demet Sağıroğlu Kimdir?




Demet Sağıroğlu, 5 Aralık 1966 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelmiştir. Mühendis Necmi Sağıroğlu ve öğretmen Leyla Sağıroğlu’nun ilk çocuğu olan ünlü sanatçı, eğitim hayatına Ankara’da başlamıştır. Lisans eğitimine Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü‘nde başlayan Sağıroğlu, daha sonra üniversitenin şan bölümünde açılan sınavı kazanarak Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü’ne birincilikle kabul edilmiştir. 1988 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı‘ndan mezun olmuştur.


Demet Sağıroğlu’nun müzik kariyeri, ünlü sanatçı Kayahan ile yollarının kesişmesiyle başlamıştır. Güzel sesiyle uzun yıllar dinleyicilerin gönlünde taht kuran Sağıroğlu, Kayahan ile Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri’ne katılmak için hazırladıkları şarkıyı dinletmek amacıyla tanışmıştır. 1989 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri’nde, Kayahan’ın ‘Melankoli’ adlı parçasına vokallik yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu ikili, uzun yıllar birlikte çalışarak Türkiye müzik sahnesinde önemli bir yer edinmiştir.


1994 yılında, Uzay Heparı’nın aranjörlüğünü üstlendiği ve Şehrazat’ın prodüktörlüğünü yaptığı ‘Kınalı Bebek’ albümü ile büyük bir başarı yakalamıştır. Bu albüm, Sağıroğlu’nun müzik kariyerinde bir dönüm noktası olmuş ve ardından gelen albümlerle birlikte adından sıkça söz ettirmeye devam etmiştir.


Demet Sağıroğlu’nun Albümleri





* 1994: Kınalı Bebek

* 1996: Şikayetim Var

* 1998: Sımsıcak

* 2000: Papatya Falları

* 2004: Korkum Yok

* 2012: Hiç Özlemedin Mi?


http://dlvr.it/TDVzrs
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024