RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Lübnan’daki Saldırılar ve Hizbullah’ın Karşılık Verişi

Lübnan’daki Saldırılar ve Son Gelişmeler




Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre, Lübnan genelinde Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatıldığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi. Ülkede 18 Eylül’de gerçekleşen telsiz patlamaları sonucunda ise 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamalarda yaklaşık 3 bin kişinin yaralandığı tahmin ediliyor.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanani, bu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimin Beyrut’a yönelik acımasız ve vahşi hava saldırısı, uluslararası hukuk ve düzenlemelerin ağır bir ihlali olmasının yanı sıra Lübnan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve ulusal güvenliğinin de ihlalidir.” şeklinde konuştu.


KARŞILIKLI SALDIRILAR YOĞUNLAŞIYOR


Önceki gün İsrail, Lübnan sınırına ilişkin savaş planını onayladıktan sonra savaş uçakları Lübnan’a doğru havalandı. Bu süreçte Hizbullah’a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail’e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampası, bazı binalar ve bir silah deposu hedef alındı. Hizbullah ise, dün İsrail’in kuzeyine 150 roket ateşleyerek karşılık verdi.


ÜÇ ÜST DÜZEY İSİM ÖLDÜRÜLDÜ


İsrail’in Beyrut’ta Ocak ayında gerçekleştirdiği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri hedef alınmıştı. Temmuz ayında ise, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr hayatını kaybetmişti. Son olarak, İsrail’in 20 Eylül’de Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye Mahallesi‘nde hedef aldığı İbrahim Akil’in “Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi” olduğu belirtildi.


‘Tahsin’ kod adıyla tanınan Akil, Hizbullah’ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi‘nin bir üyesi olmasının yanı sıra, Hizbullah’ın özel harekat birimi ve elit gücü Rıdvan Gücü‘nün de komutanlığını yürütmekteydi.


http://dlvr.it/TDVwFq
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024