RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Lavrov’dan Türkiye ve Suriye İlişkileri Üzerine Açıklamalar

Lavrov’dan Türkiye ve Suriye İlişkilerine Dair Açıklamalar




Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve Suriye temsilcilerinin “Kürt meselesi” dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik olarak çeşitli fikirler ortaya koyduğunu ifade etti. Lavrov, “Kısa bir süre önce burada Türk mevkidaşımla bir araya geldim ve bu konuyu detaylı bir şekilde ele aldık. Ayrıca, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin yeni atanan Dışişleri Bakanı ile de bu mesele hakkında görüş alışverişinde bulundum. Her iki taraf da bana göre normalleşme sürecinin yeniden başlamasını sağlayabilecek değerli fikirler sundu. Elbette, Kürt meselesi, terörle mücadele ve sınır güvenliği konuları, bu görüşmelerin merkezinde yer alacak” şeklinde konuştu.


Lavrov, geçen yıl Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çeşitli toplantıların yapıldığını hatırlatarak, “Rusya, İran, Türkiye ve Suriye formatında askeri ve dışişleri bakanları bir araya geldi. Bu görüşmeler oldukça olumlu geçti” dedi. Ayrıca, terör örgütü YPG/PKK’nın, “Şam’la diyalog kurması gerektiğini” vurgulayan Lavrov, “Kürt örgütlerinin (YPG/PKK) terörü şiddetle reddetmeleri ve Suriye Cumhuriyeti’nin bir parçası olarak kalmaktan başka çareleri olmadığını nihayet anlamaları gerekiyor. Bu nedenle, Şam ile uzlaşmaları şart” ifadelerini kullandı.


Rusya’nın Ortadoğu’daki çatışmaların diğer ülkelere sıçramasını önlemek için aktif çalışmalar yürüteceğini belirten Lavrov, şunları kaydetti: “Çatışmanın diğer ülkelere yayılmasını nasıl önleyebileceğimize gelince, bu mümkün ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Suriye Arap Cumhuriyeti’nde güvenliği sağlamaya yardımcı olan bir askeri gücümüz var ve görevlerini yerine getirmeye devam edecek. Ancak, bazı ülkelerin İran’ı kışkırtarak ABD’yi tahrik etme çabaları içinde olduğunu ve bu durumun tüm bölgede büyük bir topyekûn savaşa yol açabileceğini hissediyorum” dedi.


http://dlvr.it/TDp93c
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024