RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kemaliye’de Organik Patlıcan Rekoru

Kemaliye’nin Çakırtaş köyünde çiftçi Yavuz Erol, 1 kilo 422 gram ağırlığında bir patlıcan yetiştirdi. Bu patlıcan, görünümüyle de dikkat çekiyor; adeta bir karpuzu andırıyor. Erol, bu muazzam sonucu fenni gübre ve ilaç kullanmadan, tamamen organik yöntemlerle elde ettiğini belirtiyor.


Erol, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tarlama patlıcan ektim ve fideleri tamamen hayvan gübresi ile besledim. Kesinlikle kimyasal gübre veya ilaç kullanmadım. Tüm süreç boyunca organik yöntemlere sadık kaldım. Her bir fidanım bol miktarda patlıcan vermeye başladı. Yetiştirdiğim patlıcanlardan biri 1 kilo 422 gram ağırlığında. Bu patlıcanlar, benim özel olarak yetiştirdiğim tohumlardan elde edildi. Şu anda, gelecek yıllar için yeniden yetiştirmek amacıyla bol miktarda tohumluk patlıcan bırakıyorum. Patlıcanlarımın satışını ise Kemaliye ilçe merkezinde bulunan pazarda gerçekleştiriyorum.”


http://dlvr.it/TDhpXd
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024