RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kanser Tedavisinde SGK ile Mahkeme Arasında Önemli Karar

Kanser Tedavisinde Önemli Mahkeme Kararı




Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların maliyetleri, hastalar ve aileleri için büyük bir sorun teşkil ederken, Ankara İş Mahkemesi, bu konuda önemli bir karara imza attı. 2017 yılında Medine Baloğlu’na “medüller tiroid kanseri” teşhisi konuldu. Bu süreçte, akıllı ilaç tedavisine başlanan Baloğlu’nun ailesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmayan ilacı borç alarak temin etmek zorunda kaldı. Hastalığında bir süre gerileme görülmesine rağmen, Baloğlu, geçen yıl solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.


Baloğlu’nun ailesi, tedavi sırasında ödenen ilaç bedelini SGK’den talep etti. Ancak SGK, bu talebi reddetti. Bunun üzerine aile, durumu mahkemeye taşıdı ve mahkeme, Baloğlu’nun mirasçılarına toplamda 5.609,48 Avro’nun ödenmesine karar verdi.


Yaşam Hakkı Üzerine Değerlendirme




Kararı Cumhuriyet gazetesine değerlendiren ailenin avukatı Özlem Şen, ilaç bedellerinin ödenmemesinin, anayasada yer alan “yaşam hakkı”, “eşitlik” ve “Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet” olduğuna dair maddelere aykırı olduğunu vurguladı. Şen, bu kararın, tiroid kanseri hastaları için emsal niteliği taşıdığını belirtti. Ayrıca, “Karar, SGK tarafından istinafa taşınmış olsa bile, öncelikle tedbiren kesinleşme aşamasında Sağlık Bakanlığı’nın onayına ihtiyaç duyulmadan ilaçların kullanılabilmesinin yolunu açacaktır” ifadelerini kullandı.


http://dlvr.it/TDXRNj
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024