RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İzmir Kent Lokantası: Ekonomik ve Sağlıklı Beslenme İmkanı

İzmir’de Kent Lokantası ile Ekonomik ve Sağlıklı Beslenme İmkanı




İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Kemeraltı Çarşısı’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Lokantası, her gün yüzlerce vatandaşa dört çeşit yemekten oluşan menüyü sadece 50 TL’ye sunarak sağlıklı ve ekonomik bir beslenme imkanı sağlıyor. Kent Lokantası’nda yemek yiyen vatandaşlar, bu uygulama hakkında ANKA Haber Ajansı’na görüşlerini paylaştı.


“Belediyenin Açtığı Kent Lokantası Çok Güzel Olmuş”


Emekli olan Veli Yurdakul, dışarıda yemek yemenin kendileri için zor olduğunu belirterek, “Dışarıda yemek yiyemediğimiz için buraya geliyoruz. Geçim derdi 12 bin 500 lira aylıkla gerçekten zor. Belediyenin açtığı Kent Lokantası çok güzel bir hizmet. Ben birkaç yere daha açılmasını temenni ediyorum,” dedi.


“CHP’li Belediyelerden Gördük, AKP’liler de Açıyor”


Fikret Katıdemirel ise emeklilerin zor durumda olduğunu ifade ederek, “Emeklinin hali belli. Herkes aynı şeyi söyler. Rahat bir hayat yok artık emekliye. Başka bir yerde yemek yiyemiyorum, kimse yiyemez. Sadece emekliler değil, çalışanlar da buraya geliyor. Bu memleketi bu hale getirdiler işte. Bütün CHP’li belediyeler artık Kent Lokantası açıyor. Her belediye açmaya başladı. CHP’li belediyelerden görüp AKP’liler de açıyor artık. Gaziantep’te de böyle yapmışlar. Taklit etmeye başladılar hemen. Allah hepimizin yardımcısı olsun,” diyerek tepkisini dile getirdi.


“Ekonomik Şartlar Çok Ağır”


Mehmet Akdağ, Kent Lokantası uygulamasını çok beğendiğini belirterek, “Yemekler gerçekten güzel. Ben Torbalı’dan geliyorum buraya. Eşim rahatsız, hem akşam yemeğini alıyorum hem öğlen yiyorum. Bu uygulama çok güzel bir hizmet,” şeklinde konuştu. Emekli öğretmen Birgül Korkmaz da, “Bu uygulama çok güzel. Halk faydalanıyor, takdir ediyor. Bu fiyatta yemek bulmak gerçekten zor. Lezzetli de, memnunuz. Emekli olarak çok zor. Anlatmak mümkün değil. Ekonomik şartlar çok ağır,” dedi.


“İnsan Onuruna Yakışır Bir Beslenmek Bile Lüks Olmuş”


Mert Çer, ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Ülkede düşen tek şey insanın canının değeri, onun haricinde her şeyin fiyatı artıyor. Biz de müreffeh bir ülkede yaşamak isteriz. Yani insan onuruna yakışır bir şekilde beslenmek istiyoruz ama karnımızı bile doyuramıyoruz. Bırakın araba almayı, ev almayı,” dedi ve ekledi: “Şu anki ekonomik şartlarda insan onuruna yakışır bir beslenmek bile ne yazık ki lüks oldu bizim için. Burayı bir arkadaşım tavsiye etti, ‘Kent Lokantası açılmış, fiyatı 50 lira’ dedi. İlk başta lezzetli midir diye düşündüm ama geldim ve yaklaşık 15-20 gündür de her gün geliyorum. Yemekler gerçekten lezzetli. İçeriğine dikkat ediyorum. Her şey hijyenik, çalışan personel kibar, eldivenleri var, bone takmışlar. Tabaklar temiz. Yemekler ne çok pişmiş ne de az pişmiş, gayet güzel. Hem fiyatı hem de yemeklerin tadı oldukça hoş. Lezzetli, besleyici ve doyurucu,” şeklinde konuştu.


“Dört Çeşit 50 Lira, İki Çay Parası Bile Değil”


Özkan Yıldırım ise, “Aşağı yukarı bir ay önce buradan haberim oldu. Dört çeşit yemek 50 lira, iki çay parası bile değil. Vatandaşlar gerçekten faydalanıyor. İnsanlar zor durumda. Keşke böyle şeyler olmasaydı. Herkes daha rahat geçinseydi. Yemek hiç söz konusu olmasaydı. Eskiden yemek hiç söz konusu olmazdı. Ne bu hayat pahalı olsaydı ne de Kent Lokantaları olsaydı ama maalesef hayat pahalılığı varsa bu Kent Lokantaları da derman gibi vatandaşa gelir,” diyerek düşüncelerini paylaştı.


“Aç Kaldığımız İçin Buraya Geliyoruz”


Bir depremzede olarak ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Aç kaldığımız için buraya geliyoruz. 50 liraya yemek yiyoruz, karnımız doyuyor. Allah’a şükür, belediyeye şükür. 56 yaşına geldim ama emekli olamadım. Depremzedeyim, evim yapılmadı. Evsiz, işsiz ve arabasız kaldım. Dört senedir hiçbir şey sahibi değiliz. 50 liralık kuyruğa giriyoruz,” diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi.


http://dlvr.it/TDmq5Y
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024