RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail’in Lübnan’a Yönelik Hava Saldırısı: Can Kaybı ve İnsani Kriz

İsrail’in Hava Saldırısı: Lübnan’daki Zararlar ve Kayıplar




İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre, İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısında Seyyid isimli bir kişinin evi hedef alındı. Bu saldırı sonucunda, Lübnanlı bir gazetecinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın güney kentleri ile birlikte Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.


Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılar sonucunda 35’i çocuk, 58’i kadın olmak üzere toplam 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1645 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.


Ayrıca, Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise, ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması amacıyla açıldığını bildirdi. Bu adımlar, savaşın yarattığı yıkımın ve insani ihtiyaçların karşılanması için atılan zorunlu adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir.


http://dlvr.it/TDcjhR
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024